UV védelem minden évszakban 1.

Mindenki tisztában van vele, hogy milyen fontos naptejet használni a nyaralás alatt, de tudta, hogy a káros UV sugárzás egész évben hatással van bőrünkre? Íme egy kis útmutató, miként óvjuk bőrünket minden évszakban.

1. TAVASZ
Tudtad? A tavasz kezdetén az UV sugárzás intenzitása gyorsabban emelkedik, mint az év bármely más időszakában. Emellett ez az az időszak, amikor bőrünk a legkevesebb mennyiségű melanint tartalmazza, ezért extra módon ki van téve az UV sugárzás veszélyeinek.

Mit tegyünk:
Ahogy a páratartalom és a hőmérséklet emelkedik, bőrünk természetes olaj termelődése is megnő. Használjunk könnyebb állagú és minimum 15-ös fényvédő faktorral rendelkező bőrápoló termékeket (bőrtípustól függően). Használjunk Sun Zone Lotion-t nappali krémünk alá vagy helyettesítsük a kettőt egy kiváló hatékonyságú bőrvédő krémmel, mint a NovAge bőrvédő nappali krém SPF 30.

Takarás. Viseljünk széles karimájú kalapot, hosszú ujjú pólót és hosszú nadrágot, amíg bőrünk hozzá nem szokik az új időjárási körülményekhez. Észrevétel: ha a fény áthatol a szöveten, akkor az UV sugarak is.

2. NYÁR
A nyár hosszabb nappalokkal és maximális UV sugárzással jár – ennek a kombinációnak köszönhetően ilyenkor vagyunk leginkább kitéve az UV sugárzásnak. A jó hír, hogy bőrünk melanin szintje is megemelkedett a tavaszi időszak alatt, ami biztosít némi védelmet. A fényvédők alkalmazása azonban elengedhetetlen, hogy védje a bőrt az öregedéstől és a károsodástól, ami sötét foltokat, ráncokat és akár bőrrákot is okozhat.

Mit tegyünk:
Használjunk vízálló, széles spektrumú, legalább 30-as fényvédelemmel ellátott naptejet, amikor úszni megyünk vagy huzamosabb időt töltünk a szabadban. Használjuk bőségesen a napsugaraknak kitett bőrfelületen – ne feledkezzünk meg a fülekről, nyakról, kezekről és a lábfejekről sem. Használjunk Sun Zone termékeket vagy a NovAge bőrvédő nappali krémet SPF 50. Védjük ajkainkat is fényvédelemmel ellátott ajakbalzsammal.

Viseljünk nagy keretes, UV szűrős napszemüveget, hogy védjük a szemhéj és a szemkörnyék érzékeny bőrét.

Ne feledjük, nincs olyan, hogy egészséges barnaság. A barnulás bőrünk védekezése a káros napsugarakkal szemben. Ne töltsünk órákat a napon sütkérezve!

Bár a felhők csökkentik a napsugarak melegét, míg elérnek a földig, de nem védenek meg minden UV sugárzástól. Tehát amikor felhős az idő, öltözzünk fel, és a csupaszon maradt bőrfelületre ugyanúgy használjunk naptejet.

Itt tudsz azonnal regisztrálni, ha Szeretnél kedvezményesen vásárolni.

Olvasd el kérlek, hogyan lehetsz Törzsvásárlónk és élj az Oriflame által nyújtott előnyökkel!

Bármilyen kérdésed lenne, nyugodtan írhatsz nekem >>>>> Keress bizalommal!

Üdvözlettel: Ildi