Amit mindenképp tudnod kell

Egy alapozó megvásárlásakor sok mindent kell átgondolnunk: állag, szín, formula és fedés. Érthető, ha a lehetőségek tárházát túlságosan nyomasztónak találod, de ne aggódj, segítünk az alapozással kapcsolatos legalapvetőbb kérdések megválaszolásában.

TÖKÉLETES ALAPOZÓ MEGTALÁLÁSA A BŐRÖDHÖZ

A fedés és az állag bőrtípusonként változik, tehát mielőtt alapozót vásárolnál, fontos, hogy beazonosítsd a bőrtípusod.


Zsíros bőrre
Zsíros bőrre érdemes mattító hatású alapozót használni, ami közepes vagy teljes fedést biztosít. Előzd meg a fényes, olajos hatást egy olyan alapozóval, ami a szükséges helyeken hidratál anélkül, hogy megnövelné az olajtermelődést.

Száraz bőrre

Harcolj a száraz bőr ellen egy lágy fedésű, hidratáló alapozóval! Mielőtt felvinnéd a nedvességben gazdag folyékony alapozót, távolítsd el a pelyhes foltokat egy könnyed hámlasztóval!Normál bőrre

Ha azon szerencsések közé tartozol, akiknek arcbőrük normál típusú, akkor az általad választott fedés mértéke csakis tőled függ. Próbálj ki akár egy könnyed, vékony alapozót vagy egy BB vagy CC krémet – használj egy világos szérumot alá a harmatos végeredmény érdekében.  Öregedő bőrre

A masszív, porállagú termékek meg tudnak telepedni a finom vonalakban, kihangsúlyozva ezzel a nemkívánatos ráncokat. Ehelyett inkább keress egy könnyed fedésű, antioxidánsokban gazdag alapozót, hogy enyhítsd öregedés jeleit! A színezett alapozók hasonlóan jók. 

3 Tipp a makulátlan felvitelhez (kivétel nélkül)

1. Az alapozót mindig jól hidratált bőrre vidd fel, és ha a termék nem tartalmaz fényvédőt, kenj fel napkrémet az alapozód alá!

2. Az alapozót háromféleképpen alkalmazhatod: ha az ujjaiddal viszed fel, akkor durva dörzsölés helyett egyszerűen csak simítsd a bőrödre. Ha szivacsot használsz, finom mozdulatokkal vidd fel az alapozót az egyenletes fedés érdekében. Amennyiben ecsetet választasz, körkörös mozdulatokkal vidd fel a terméket!

3. Az alapozó felvitelét az orr környékén kezdd, ahol leginkább érzékeny és pirosas a bőr. A szem alatti területet hagyd ki (ezen a gyenge bőrfelületen egy légies terméket használj), és mindig tökéletesen oszlasd el az állkapocs vonalánál!

Szöveg: Sanna Franklin Fotó: Oriflame

Legyen profi alapozód! Nézd meg a videót!

Kattints a képre!

Regisztrálj és tudj meg többet a Brand Partner programokról és kedvezményekről!