Ismerjük azt a közmondást, hogy „az vagy, amit eszel”, de talán kevesen gondolkodunk el igazán azon, hogy ez mit is jelent a valóságban. 

„…Keleten úgy vélték, hogy minden testi és lelki nyavalya oka az, amit eszünk. Ahogy a keleti bölcsek fogalmazták: a test és a lélek nem független egymástól.” (William Dufty: Cukor Blues)

Az arthritis ( és minden más betegség) főleg az egészségtelen táplálkozási szokásaink eredménye. Ezért kellő elszántság, hajlandóság szükséges a cél érdekében.

Bizonyos megszokott, mindennapos ételekről le kell mondani, illetve a ritkán fogyasztott, nem-szeretem ételeket kell megszokni.

Mi van tiltólistán?  Csak címszavakban néhány:   kávé, tea, kenyér, lisztkészítmények, üdítők, szeszes ital,  konzervek, félkész ételek, fagylalt, jégkrém, egyéb édes tejszerű kotyvalék

A mai felgyorsult világunkban olykor nem is tudjuk, mit eszünk meg.


Senki sem tudja azt előre kiszámítani, hogy a vegyszer-koktélnak milyen hatásai lehetnek. 

Tehát az asztalunkra többnyire „szennyezett” táplálék kerül, s egy idő után a telítődő szervezet jelez.

A gyógyulás érdekében meg kell szabadulni az önszennyeződés hatásaitól.

Nem is oly rég olvastam a Facebookon egy emberről, aki legyőzte a rákot, helyesebben meggyógyította saját magát.

„TERMÉSZETES ORVOSSÁG A RÁKRA (RECEPT) – AZ ORVOS IS MEGDÖBBENT     

Most egy olyan ember történetét mutatjuk be, aki saját kezébe vette a sorsát és a hagyományos orvostudományt félretéve, a természet patikája segítségével önmagát gyógyította meg. ….elmondta: „tüdőrákot diagnosztizáltak nálam.

A horvát orvosok szerint nem volt sok időm hátra. Miután áprilisban elhagytam a kórházat, úgy döntöttem, hogy alaposan változtatok az eddigi életmódomon, és étkezési szokásaimon.

Nyárra mintha kicseréltek volna, teljesen más ember lettem.  

Az orvosaim pedig értetlenül álltak a kezükben az eredményekkel, amelyek az egészségemet igazolták. Mivel akkor már csak kis mértékben volt jele a ráknak, az orvosom azt mondta, folytassam, amit elkezdtem.


Folytattam, mára pedig elmondhatom, hogy teljesen egészséges vagyok. Az emberek a világ különböző pontjairól eljönnek hozzám tanácsért, hiszen ők is remélik a gyógyulást. A remény, amit a szemükben látok pedig elég erőt ad ahhoz, hogy bátran megosszam gyógyulásom titkát a világgal.

Nagyon örülök annak, hogy az egyszerű receptem képes volt már másokon is segíteni!”


Kreisch gyógymódja tele van természetes összetevőkkel, amiben az a legmeglepőbb, hogy szinte minden összetevőjével találkozunk minden nap.


Az egyszerű recept:

Szükségünk lesz egy nagyobb méretű gyömbérre, amit reszeljünk le és keverjük össze 500ml mézzel. Nagyon fontos, hogy ne bolti, hanem házi mézet szerezzünk be!


Ebből az elkészített elixírből együnk naponta 3-4 alkalommal. Nagyon figyeljünk arra, hogy ne fém tárggyal nyúljunk bele, hanem fakanalat használjunk. 

Néhány hét után több betegnél javulást lehetett kimutatni.


 A kúra alatt rendkívül fontos, hogy higgyünk a gyógyulásban, és semmiképp ne hagyjuk, hogy a depresszió győzzön felettünk.”  
Forrás netextra.hu 


A gyógymód visszatérés a természethez: tartósítószer- és mindenféle adalékanyagmentes táplálkozás.

Tehát figyeljünk arra, hogy mit is eszünk, és táplálékunk milyen forrásból származik. 

S fontos az is, (nekem működik) hogy szem előtt tartsuk a listát, pillantsunk rá nap mint nap a javasolt és a tiltott élelmiszerek listájára, hogy hozzászokjunk és tudatosuljon bennünk.

Tiltott élelmiszerek listáját itt találod

Mi legyen a hűtőben?