Mindent az ásványi anyagokról

Az életfolyamatok megfelelő működéséhez elengedhetetlen az ásványi anyagok jelenléte.
Az ásványi anyagokat sokféleképp csoportosíthatjuk.

Tömegük szerint lehetnek makroelemek (Ca, P, K, Na, Cl) és mikroelemek (Cu, Zn, Mo, Co stb.). A makroelemek a szervezetben 100 mg/testtömeg kg-nál nagyobb tömegben találhatók meg, a mikroelemek pedig ennél az értéknél kisebb koncentrációban vannak jelen.

Funkciójuk szerint lehetnek esszenciálisak, szemiesszenciálisak, illetve toxikusak. Esszenciális ásványi anyagok nélkül az élő szervezetek nem életképesek. Tartós, csökkent bevitelük esetén hiányállapotokra jellemző tünetek jelentkeznek, amiket a nyomelemek megfelelő pótlása megszüntet. Ebbe a csoportba tartozik a cink, a réz, a króm stb.

A szemiesszenciális ásványi anyagok (például a bróm) hasonlók az előző csoporthoz, de nem hordozzák azok összes tulajdonságait. A toxikus csoportba tartozók pedig (például a kadmium, a higany stb.) – ahogy a nevük is mutatja – bizonyos koncentrációban káros hatással vannak az életfunkciókra.

Sok olyan élethelyzet létezik, melyben az ásványi anyagok pótlására szükség lehet.

Ilyen például egy szigorúbb vagy hosszabb ideig tartó fogyókúra, illetve (az általunk nem helyeselt) koplalás.

Szükségünk lehet pótlásra nagy melegben, például nyáron, vagy gyakori szaunázás kapcsán, a fokozott izzadás és az ezzel járó ásványianyag-vesztés miatt.

Ám izzadás nem csupán nagy melegben történik. Minden sporttevékenység során nagyon fontos az izzadás során elveszített víz mellett az elektrolitok és ásványi anyagok pótlása is.

Az ásványi anyagok szükséglete megnövekedhet tartós stressz, fizikai terhelés, illetve terhesség idején is.

A pótlás legideálisabb módja a kiegyensúlyozott, vegyes étrend, ám amennyiben ez nem kivitelezhető, segítségünkre lehetnek olyan komplex ásványianyag-készítmények, mint például a SUPER WATER – ásványi és nyomelem komplex termékünk, mely hozzájárulhat a szervezet megfelelő ellátottságához.

SUPER WATER – ásványi és nyomelem komplex fontos nyomelemekkel egészíti ki a napi bór, magnézium, szulfát szükségletünket. Emellett további nyomelemeket is tartalmaz, amelyek észrevétlenül szolgálják a szervezetünket!

Használata:

1,5 ml terméket hígítsunk fel egy pohár vízben vagy gyümölcslében, azért, hogy a szervezet optimális magnézium és többi ásványi anyag szükséglete fedezve legyen. Sportolóknak és nehéz fizikai munkát végzők számára a napi adagolás 5 ml-ig növelhető.

De miért lehet fontos?

Tudjuk, hogy az emberi test több mint 60%-a víz. De azt már kevesebben tudják, hogy ez valójában nem csak víz, hanem rengeteg ion található benne, amit elektrolitoknak nevezünk.

Mik azok az elektrolitok?

Az elektrolitok olyan anyagok, amelyek vízzel keveredve áramot vezetnek. Ezek szabályozzák az ideg- és izomfunkciókat, hidratálják a testet, egyensúlyozzák a vér savasságát és a vérnyomását, valamint segítik a sérült szövetek újjáépítését.

Az izmokat és idegsejteket néha a test „elektromos szövetének” nevezik, mert az izmok és idegsejtek működése az elektrolitok mozgásától függ a test folyadékaiban.

Az emberi testben található 7 fő elektrolit

• nátrium
• kálium
• kalcium
• hidrogén-karbonát
• magnézium
• klorid
• foszfát

Például egy izomnak kalciumra, nátriumra és káliumra van szüksége. Ha ezek az anyagok nincsenek egyensúlyban, akkor akár izomgyengeséghez vagy túlzott összehúzódáshoz vezethetnek.

A szív-, izom- és idegsejtek elektrolitokat használnak arra, hogy elektromos impulzusokat szállítsanak más sejtekbe.

Az elektrolit egy olyan anyag tehát, amely vízben oldva vezeti az áramot. Ez számos testfunkcióhoz elengedhetetlenek.

Az elektrolitok kölcsönhatásba lépnek egymással és a szövetekkel az idegekben, az izmokban és a sejtekben. A különböző elektrolitok egyensúlya létfontosságú a test egészséges működéséhez.

Tények az elektrolitokról

• Az elektrolitok létfontosságúak az emberi test normál működéséhez.

• A gyümölcsök és zöldségek jó elektrolitok források.

• A leggyakoribb elektrolitok közé tartozik a nátrium, a kálium, a kalcium és magnézium.

Ajánlott elektrolit bevitel

Ha az elektrolit szintje túl alacsony, akkor fontos az olyan élelmiszerek választása, amelyek nagy mennyiségű tápanyagot tartalmaznak.

A táplálékkiegészítők is alkalmasak az alacsony elektrolit szint kezelésére.

A leggyakoribb elektrolitok normál bevitele a következő:

• nátrium: 1500 mg (50 év felett 1300 mg, 70 év felett pedig 1200 mg)
• kálium: 4700 mg
• kalcium: 1000 mg (50 év felett 1200 mg)
• magnézium: 320 mg férfiaknak, 420 mg nőknek
• klorid: 2300 mg (50 év felett 2000 mg, 70 év felett pedig 1800 mg)

Az elektrolitok az emberi test létfontosságú részét képezik, és az egyensúlyhiány hatással lehet a szervezet működésére.

Ha gyengének érzed magad, elektrolit hiány is lehet az oka.

Az intenzív edzés után vagy a nyári melegben az elektrolitok rendszeres fogyasztása ajánlott, mialatt ügyelsz arra is, hogy mindig hidratált legyél. Forrás

Ezért ajánljuk alternatív megoldásként SUPER WATER – ásványi és nyomelem komplex termékünket.

Kérdésed van? Keress bizalommal!

Ha szeretnél a közösségünk tagja lenni, majd kedvezményesen vásárolni, akkor kattints az oldalra és töltsd ki pontosan az űrlapot! (Ez nálunk is úgy történik, mint más megbízható webáruházban.) >>>>>>

Vásárlói kód elkészítése ITT

Ha szeretnél többet tudni a termékekről, a kedvezményes vásárlásról, írj nekem bizalommal >>>> ITT

Csatlakozz a FB csoportunkba! Szeretettel várlak!


Egyensúlyhiány

Ha a vérben lévő elektrolit szint túl magas vagy túl alacsony, az egyensúlyhiányhoz vezethet. Az elektrolitszintek a testben lévő vízszinthez és egyéb tényezőkhöz képest változhatnak.

A fontos elektrolitok sport közben vagy a nyári melegben távoznak az izzadtsággal, beleértve a nátriumot és a káliumot. A koncentrációt befolyásolhatja a gyors folyadékvesztés, például hasmenés vagy hányás is.

Ezeket az elektrolitokat pótolni kell az egészséges szint fenntartása érdekében. A vesék és bizonyos hormonok szabályozzák minden egyes elektrolit koncentrációját. Ha egy anyag szintje túl magas, a vesék kiszűrik a testből, és a különböző hormonok pedig kiegyensúlyozzák a szinteket.