Milyen a Wellness by Oriflame ízesített italpor glikémiás indexe?

A glikémiás index az az érték, amely azt mutatja, hogy a különböző szénhidráttartalmú ételek hogyan hatnak a vércukorszintre. Azok az ételek, amelyek szénhidráttartalma magas és gyorsan szívódik fel a véráramban (például cukros italok), magas glikémiás indexűek, és arra ösztönzik a hasnyálmirigyet, hogy gyorsan termelje az inzulint.

Azok az ételek, amelyek szénhidráttartalma alacsony vagy lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaznak (például a zöldségek és a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér), alacsony glikémiás indexűek, vagyis a szervezetnek hosszabb időre van szüksége a megemésztésükhöz és a szénhidrát felszívódásához, ezért a hasnyálmirigy lassabban is működhet.

Azokat az ételeket, amelyek glikémiás indexe 55 alatt van, alacsony glikémiás indexűnek tekintjük.

A glikémiás index meghatározásával eredetileg azért kezdtek foglalkozni, hogy feltérképezzék, melyek a legmegfelelőbb ételek a diabéteszesek számára.

Az alacsony glikémiás index sokkal stabilabb vércukor- és inzulinszintet eredményez. Ez az egészségre gyakorolt, kedvező hatás azonban nemcsak a diabéteszesek, hanem mindenki számára jó.

Az Eper/vanília/csokoládé ízesítésű italpor glikémiás indexét a Sydney-i Egyetem tesztelte, és megállapította, hogy ez az index 28.

Itt meg tudod nézni a termékeket.

https://hu.oriflame.com/wellness

Bízom benne, hogy a Wellness rajongók táborában köszönthetlek!

Ha kérdésed lenne, segítek szívesen.

Üdv: Ildi

Csatlakoznál? >>>> Itt olvass tovább>>>>